De voordelen van een wasbare luier


billenboetiek-logo-h

images-4

We worden gelukkig allemaal  steeds milieubewuster. Steeds meer mensen gaan herbruikbare bekers of waterflesjes gebruiken. Herbruikbare boterhamzakjes etc. Een kindje draagt gemiddeld 5 luiers per dag. Dat zijn zo’n 150 luiers per maand, goed voor 22 kilo afval en al deze luiers belanden weer op een hoop. Naast dat wegwerpluiers een enorme belasting zijn op het milieu zijn ze ook een flinke last op de portemonnee.. Wasbare luiers is dus een goed alternatief.

Soort luier Kosten (minimaal - maximaal)
luirWasbare luier € 830 (€ 490 - €1.190)
Wegwerpluier € 1.310 (€ 680 - €1.940)

Toch hangt er nog wel wat stigma aan wegwerpluiers, mensen vinden het veelal een beetje een raar idee en zijn bang dat de rest van de was er vies van wordt. Volgens de website van de billenboetiek kan je de luiers prima met de rest van de was mee wassen.

De Billenboetiek heeft een heel groot assortiment met allerlei wasbare luiers maar ook oefenbroekjes, zwemluiers en toepasselijke accessoires. Ik moet zeggen dat zwemluiers niet eens bestonden toen mijn  dochter nog een baby was maar dat ik ze eigenlijk een beetje een gek idee vindt waardoor ik ze dus nooit gekocht heb. Maar door alle vrolijke toffe designs doen ze niet onder voor een leuk zwembroekje. Als je moeite hebt een keus te maken zijn er ook voordeelpakketten. Deze beginnen bij een basispakket van 1 t/m 9 kilo. Het is even duur in de aanschaf maar dan ben je er voorlopig weer van af en heb je geen zorgen meer dat de luiers ineens op zijn. De oprichters van billenboetiek zijn met de webshop begonnen vanuit hun eigen behoefte om de wasbare luiers op hun gemak te bekijken. Deze passie zie je in de hele website terug, neem snel zelf een kijkje op de website van billenboetiek,

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge