Duurzame luiers


basislogo-website-klein_nl

Een paar weken geleden besloot ik bewuster te gaan leven. We eten bijna geen vlees meer. Ik kocht een herbruikbare koffiebeker, met als bonus dat ik op veel plekken nu korting krijg op koffie to go. Herbruikbare waterflesjes en een beeswax wrap. Overal waar ik heen ga neem ik eigen katoenen tasjes mee en fun fact, deze zijn op mijn werk bij de GGZ gemaakt door cliënten en worden verkocht in het buurt supermarktje op het plein. Om me heen merk ik veel protest, veel mensen vinden het een beetje onzin, want op de rest van de wereld smijten ze toch ook overal van alles neer en gebruiken ze veel meer plastic dan ons mini landje.

Hoewel dit waar is begint een beter milieu bij jezelf. Pas als meerdere mensen aanpassingen gaan doen veranderd er ook echt iets. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die net als ik heel bewust aan het worden zijn. Op facebook zie je schrijnende beelden van zee en land leven gevangen in onze troep. Zwerfaval blijft ook nog eens verschikkelijk lang liggen maar mensen realisren zich vaak niet hoe lang.. Op scouting doen we mee met Nederland Schoon, omdat we de kinderen bewust willen maken en hopleijk zet dit dan door wanneer hun volwassen zijn.

8879_fullimage_poster_afbraaktijden_480x68

Één van de grootste milieu belasters zijn luiers.. een baby gebruikt ongeveer 5 luiers per dag. Dat zijn 150 luiers per maand en dit is goed voor zo'n 22 kilo afvalper maand en ruim 240 kilo per jaar. Het lijkt niet veel maar als je je realiseerd dat er jaarlijks zo'n 550.000 kinderen an baby's luiers gebruiken kom je uit op 144 MILJOEN kilo afval per jaar.Wasbare luiers zijn dan een goed alternatief. Zelfs als je het wassen meerekend zijn deze nog steeds minder belastend voor het milieu en het zorgt voor aanzienlijk minder afval. Natuurlijk zijn luiers ook gewoon enorm duur en gooi je ze uiteindijk steeds weg. Wasbare luiers heb je in alle soorten en maten en in hele hippe printjes. Neem eens een kijkje op de site van nappy's en in het bijzonder hun merk Jollein met de leukste Hydrofiele luiers.

shutterstock_498064651

Image diapers by shutterstock

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge