Biologisch is dat logisch?


femmycycle-menstruatie-cup

Ik was nooit zo bezig met gezondheid. Af en toe hoorde je wel eens wat in het nieuws en dan was ik even bang maar al snel zette ik dat weer om en dacht ik ach,dat overkomt mij toch zeker niet. Maar hoe meer je hoort hoe duidelijker wordt dat er echt heel veel rommel zit in bepaalde artikelen die wij vaak gebruiken. Vroeger was één van mijn grootste angsten tamponziekte en ik probeerde dan toch snel weer verband. Maar ik vind dat zo (sorry, overshare) onprettig. Dus weer terug naar de tampons. De laatste tijd komt er steeds meer in het nieuws dat tampons enorm veel schadelijke stoffen bevatten en ik vind het maar moeilijk te achterhalen wat er nou waar van is want de ene bron zegt dit en een andere weer het tegenovergestelde.

Voor mij was de oplossing om tampons te gaan gebruiken van biologisch katoen, en nu maar hopen dat dat schadelijke stoffen vrij is. Ik zat laatst in de klas en zag een menstruatiecup. Ik moest een beetje lachen want ik vind het idee gewoon heel erg raar maar ik raakte er vervolgens over in gesprek met een klasgenoot en ze vertelde me dat een vriendin van haar er bij zwoor. Serieus? vroeg ik verbaast. Hoe maak je dat schoon dan? Lijkt me zo raar zo'n maf bakje erin.. schiet het bloed niet alle kanten op wanneer je em verwijderd?

Ze zei dat het eigenlijk hygiënischer is omdat je ze uit kookt net als baby spenen en dat het er niet uitschiet bij verwijderen. Ik merk dat ik het idee gewoon echt heel maf vind maar toch ook wel heel erg benieuwd ben. De aanschaf is even wat duurder maar uiteindelijk betaald het zich terug en hoef ik niet naar de winkel te rennen wanneer ik vergeten ben bij te halen. Het blijkt een maximale draagtijd te hebben van 12 uur wat ik voor de nacht wel heel fijn zou vinden. Wie van jullie gebruikt een cup en is er net zo enthousiast over als de vriendin van mijn klasgenoot? Tips zijn altijd welkom ;) Wil je zelf even zo'n cup shoppen of 1 van de vele andere biologische producten? Kijk dan even op Greenjump.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge