Help: Mijn kind wil een hond (waar je aan moet denken bij het nemen van een hond)


shutterstock_757187224

Kijk dat smoeltje nou! Zou je dit schatje niet zo met mandje en al oppakken en meenemen naar huis? Ik wel! Maar voor je dit doet zijn er wel een aantal dingen om aan te denken.

Een huisdier heb je niet voor even, nee een huisdier heb je voor het leven. Natuurlijk leven huisdieren niet net zo lang als ons maar ze leven vaak wel lang. Tegen de tijd dat je lieve puppy overlijdt gaan je kinderen misschien het huis uit.  Wat zien ze er altijd schattig uit he? Hou er alleen wel rekening mee dat zo'n lief, klein hompje komt met de nodige verantwoordelijkheid en de nodige aanschaf.

Logischerwijs hebben ze natuurlijk voerbakjes nodig, een halsbandje en een riem. Maar heb je ook andere dingen overwogen? Waarom zie je bijvoorbeeld altijd in tekenfilms een hondenhok? Zelf hebben wij alleen een balkon en zou zo'n hok niet heel praktisch zijn, maar als je de ruimte hebt is zo'n leuke honden villa misschien een enorme uitkomst! Ze zien er in iedergeval een stuk gemoedelijker uit dan benches.

Ik sta best verbaast wanneer ik kijk naar het enorm uiteenlopende assortiment hokken. Sommige lijken gewoon op mini huizen compleet met dakpannen. Nog net geen schoorsteen. Soms is een hondje toch een beetje ondeugend, zeker wanneer ze nog in puppie training zijn. Dan is een mooi huisje met een eigen in en uitgang niet voldoende en is er toch een bench nodig. Of je nu op zoek bent naar een konijnenkooi, een hondenhok, een bench of bijvoorbeeld een lekker slaap matje op de website van grootplezier.nl vind een enorm assortiment aan spulletjes voor jouw allerliefste lieve diertjes.

image puppy by shutterstock

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge