Kruiden om eten kindvriendelijker te maken


shutterstock_400420042

Vroeger stonden de keukens altijd vol met uitgebreide keukenkastjes. Met de komst van alle drukke agenda's en kant en klare pakjes en zakjes hebben deze vaak ruimte gemaakt voor slechtere alternatieven. Ik heb zelf aardig wat kruiden in mijn kastje staan want ik wil graag veel dingen zelf maken. Zo kook ik bijvoorbeeld nooit kant en klare pasta saus maar maak ik deze helemaal zelf.

Uiteindelijk vinden we het belangrijk dat onze kinderen gezond eten, en zelf alles kruiden kan hier een belangrijke rol in spelen. Je kan bijvoorbeeld heel veel vlees kopen dat al gekruid of gemarineerd is. Hier zit vaak heel veel zout in. Wanneer je het zelf kruid heb je dat zelf in de hand en heb je ook nog eens meer keus.

Steeds meer kruiden worden vernoemd omdat ze de gezondheid positief beïnvloeden. Niet alleen in het eten maar ook voor de huid. Zo kan je een fantastisch masker maken met kurkuma. Ik probeer kurkuma ook vaak in een kleine dosis door eten te verwerken ondanks dat het vooral een oosters kruid is. Kurkuma zou een geneeskrachtige werking hebben door de hoge dosis anti oxidanten.

Op kruidenbaron.nl vind je een heleboel kruiden maar ook een heel interessant blog met allerlei leuke kruiden weetjes en een heleboel uitleg over de verschillende kruiden. Naast de kruiden die je in de webshop kan kopen hebben ze ook een aantal lekkere chutneys, smaakversterkers, bindmiddelen en heel veel meer. Ik weet zeker dat je hier leuke ideeën op doet en de lekkerste maar vooral gezondste maaltijden op tafel kan gaan zetten.

Image herbs via Shutterstock

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge