Gezond voor jezelf en je kind


shutterstock_691217815

We worden ons steeds bewuster qua gezondheid. Jaarlijks worden er allerlei studies gedaan waar weer nieuwe informatie uit voorkomt. We leven een beetje in een tijd waar gezond eten een beetje een hype is. Maar tekorten in vitamines is zeker geen grap. Ik kamp hier zelf regelmatig mee omdat ik een verminderde opname heb. Hierdoor moet ik allerlei supplementen nemen en nog schieten de tekorten er hier en daar bij in. Omega 3 vetzuren worden in het lichaam beperkt aangemaakt maar komt gelukkig voor in lekkere vette vis en walnoten. Toch leven we allemaal steeds sneller en misschien is het niet altijd mogelijk deze dingen in ons eetpatroon te implementeren. In zo'n geval is Flinndal Omega-3 Forte een uitkomst. Het is een visolie die dubbel is gezuiverd om deze zo puur mogelijk te houden.

Omega 3 is belangrijk voor ons hart, onze hersenen en onze ogen. Het is eigenlijk voor iedereen belangrijk. Ook voor de kleintjes. Het omega 3 vetzuur DHA is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen (vanaf 200 mg DHA per dag) en het gezichtsvermogen van kinderen (vanaf 100 mg DHA per dag). Ook vóór de geboorte. Het is dus verstandig om tijdens de zwangerschap en gedurende de periode dat je borstvoeding geeft voldoende omega 3 binnen te krijgen via voeding.

DHA is niet alleen belangrijk bij de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen, maar ook voor het instandhouding van normale hersenfuncties en een goed gezichtsvermogen. Het heeft samen met EPA ook een gunstige invloed op hart en bloedvaten (vanaf 250 mg per dag).

De Gezondheidsraad raadt aan minimaal één keer per week vis te eten en dan het liefst vette vis zoals zalm, haring, makreel en ansjovis. Omdat vooral in vette vis veel omega 3 zit. Voor mensen die geen vis eten, kan een visoliecapsule een goede vervanger zijn om toch de benodigde vetzuren binnen te krijgen. Daarnaast zijn er ook capsules op basis van algen voor vegetariërs/veganisten.

Krijgen jullie altijd voldoende vitamines en omega 3 binnen?

image fish oil via shutterstock

 

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge