De eerste fiets


shutterstock_682864087

Kinderen zijn gek op fietsen, en met een heleeeeboel geduld van mama en/of papa zijn ze binnen de kortste keren kleine race monsters. Zo leuk wanneer ze de smaak te pakken krijgen en je het plezier ziet dat ze erin hebben. Bij de aanschaf van een eerste fiets is het belangrijk dat je goed kijkt naar de grootte van het frame. Maar ook of het degelijk gebouwd is en tegen een stootje kan. Meisjes hebben vaak voorkeur voor fietsen in allerlei vrolijke meisjes kleurtjes en het liefst met een Disney prinses erop. Jongens zijn natuurlijk heul stoer en die willen het liefst een coole jongensfiets. Hoe schattig zijn bijvoorbeeld die kleine BMX fietsjes. Dat is precies wat ik zou kopen als ik een jongetje had :)

Hoe oud was jullie kindjes toen ze voor het eerst gingen fietsen? Ik begon met een driewieler maar ik denk dat dat achteraf niet handig is geweest. Ze fietsen daar zo anders op dat de overgang best groot is naar een 'normale' fiets. Bij een frame van 12inch kunnen kinderen in principe vanaf 2 al fietsen. Zelf denk ik dat dat misschien net te vroeg is maar aan de andere kant zie ik ook veel kindjes van die leeftijd op loopfietsen dus waarom eigenlijk niet.

Het heeft bij Ivy best een tijdje geduurd voor ze echt kon fietsen. Ze hield haar voeten op de trappers en wachtte vervolgens tot de fiets vanzelf zou bewegen. Hoe vaak ik haar ook probeerde uit te leggen dat een fiets zo niet werkte.. Ze probeerde dan de trappers te duwen en dan gingen ze amper vooruit dus raakte ze gefrustreerd. "Zie je wel dat het niet lukt!" riep ze dan bozig. Uiteindelijk kreeg ze het door en ging ze als een speer. Inmiddels hebben we geoefend zonder zijwieltjes maar dat blijkt nog een beetje een uitdaging en ze is bang dat haar mooie Frozen fiets beschadigd. We blijven oefenen ;) Wanneer konden jullie kindjes volledig zonder zijwielen en wat was jullie eerste fiets?

Image cycling bear by shutterstock

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge