Wees ook een supermammie voor je huisdier


 

shutterstock_651050425Er is iets wat ik eigenlijk niet eerder heb gedeeld maar ik heb stiekem, niet 1, maar 2 prinsesjes. Deene wordt aan het eind van de maand 6 maar mijn andere prinsesje is net alweer 11 geworden. Voor ik mama van Ivy mocht worden werd ik moeder van een klein, krullend, blond hoopje haar. Mijn kleine hondje Santana, inmiddels hebben we natuurlijk van alles meegemaakt samen. Af en toe is er wel het realisatie moment dat ze niet het eeuwige leven heeft en de jaren wel erg vlot wegtikken. Maar ze gedraagt zich echt nog heel jong en ik krijg constant de vraag of ze nog een puppy is dus ik heb goede hoop dat we nog lang van haar mogen genieten.

Regelmatig zie ik allerlei nare berichtjes op Facebook. Dieren die worden achtergelaten. Dieren die worden mishandeld. Dieren die aan hun lot worden overgelaten maar verdrietig wachten tot hun baasje een change of heart heeft en ze weer ophaalt. Het asiel zit vol met afgedankte diertjes die echt een nieuw huisje verdienen. Zelf heb ik ook ooit een tweede kans hondje genomen. Hij kon helaas niet wennen aan het wonen in een flat. Ik had een gladde vloer en we hadden trappen. Hij was gewend lekker buiten te zitten in een grote hondenbench, in het gras. Dus ik heb een gave boerderij gezocht waar ie een fijn leven kon hebben. Onderzoeken hebben laten zien dat je bij het hebben van een huisdier langer leeft. Dit omdat je een doel blijft hebben; zorgen voor jouw trouwe viervoetertje.

Voor ik zwanger werd had ik naast mijn hondje ook een hele toffe kat. Een Burmees, dit zijn echt een beetje hondachtige katten. Je kon alles met em doen maar vooral heul veel knuffelen. Hij had een super grote krabpaal waar ie als een bezetenen tijdens het "gekke katten uurtje" onder, over en doorheen rende. Het was altijd gezellig in huis met dit tag team. Hunter schopte dingen van de kast af en Santana beet ze stuk. Ze speelden samen en daarna vielen ze samen uitgeput in slaap. Wanneer Santana uit ging stond Hunter miauwend bij de deur tot ze terug kwam. Echt BFF's <3 Dieren hebben zo'n puur hart, ze verdienen de allerbeste zorg die er is want ze blijven je voor eeuwig trouw maar zijn afhankelijk van jouw zorg. Net een beetje als echte kinderen ;)

Image hond prinses via Shutterstock

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge