Op vakantie met een peuter [Deel 1]


Inmiddels is het mooie weer ook hier in ons kikkerlandje gearriveerd en terwijl ik dit zit te typen op mijn mooie roze girly laptop met een wijntje. Zit ik met mijn voetjes omhoog heerlijk te genieten van dit mooie weer. Vorige week ben ik terug gekomen van mijn vakantie op het Canarische eiland Fuerteventura, onze eerste echte vakantie als gezin. Eerder zijn wij wel weekendjes of midweken weg geweest maar altijd in eigen land. Dit jaar hadden we behoefte aan wat buitenlands en vooral zon, veel zon. Samen met mijn vriend zochten we beiden hotels uit. Waar we naar toe wilden? We hadden werkelijk geen idee, als de zon er maar heel hard scheen! Uiteindelijk na een grondige selectie bleven de beste hotels over en gingen we kijken waar je het meeste kon eten. Het liefst de hele dag door want wij hebben een nogal kieskeurige peuter die enorm chagrijnig kan worden wanneer hij honger heeft. We kwamen uit bij een mooi hotel op het Canarische eiland Fuerteventura in het plaatsje Jandia. Het enorme resort lag direct aan het strand ook was er animatie en de hele dag door eten en drinken.
img_5497                                                                                                     (barceló jandía playa)

Vriendlief besloot dat we natuurlijk wel de luxere kamer moesten nemen met gevulde minibar en zeezicht. We hadden geboekt! Whaaa! Hoe dichter de datum naderde hoe nerveuzer ik werd. We moesten namelijk nog wel even 4 1/2 uur in een vliegtuig zitten met een peuter
die nog nooit van zijn leven had gevlogen. Hoe gaan we die tijd doorbrengen en wat moeten we meenemen? Wat hebben we daar nodig aan kleding/luiers etc. Ik besloot wat rond te vragen op Instagram (libby1985 ) en ik kreeg al snel tips dat je daar het beste zelf je luiers kan meenemen en dat 5 op een dag genoeg was. Verder heb ik de welbekende goedkope winkel met blauw en wit logo leeg gekocht. Met allerlei tekenboeken, stickerboeken, kleurpotloden, stempeltjes, auto's en andere speelgoedjes. Zodat meneer zich prima zou vermaken in het vliegtuig en op de bestemming zelf.

1

Aangekomen op schiphol was het inmiddels lunchtijd dus we besloten maar even wat patatjes en hamburgers te halen. De rij was helaas mega lang maar we moesten toch wat eten. Dus bleven we maar braaf staan in een hal, waar volgens mij de airco rekening niet betaald was want je dreef nog net niet weg van het zweet. Voor Roxas een heerlijk menu met kipnuggets en patatjes waar hij van smulde tot de laatste kruimel.

img_5192img_5196

Mijn grootste angst was vooral het opstijgen, ik dacht dat hij dat doodeng zou vinden. Alleen heeft meneer daar helemaal niks van mee gekregen want we moesten nog een flinke tijd taxiën voor we goed en wel konden vertrekken. Dus voordat ze überhaupt vaart gingen maken lag meneer al lang en breed te slapen omdat hij zijn middagslaapje gemist had.

img_6451
De vlucht zelf ging prima, meneer vermaakte zich goed met alles wat we hadden meegenomen. Alleen vond ik het wel  jammer dat Transavia geen televisie aan boord van het vliegtuig had want hierdoor duurde de tijd voor ons wel erg lang. Uiteindelijk heb ik voornamelijk samen met Roxas veel stickers geplakt en lopen stuntelen in de veel te kleine wc ruimte om hem een schone luier en schone kleren te geven aangezien zijn luier iets te vol geplast was. Zelf vond hij die plank en de te kleine ruimte in zijn eigen woorden "nee leuk"

img_6454Ook ben ik enorm dankbaar voor het feit dat je via Netflix afleveringen kan downloaden want hierdoor kon Roxas wel lekker filmpjes kijken en had ik ook even een momentje van ontspanning om even iets te lezen of stiekem mee te kijken.

De landing ging ook boven verwachtingen goed het enige minpunt was dat hij toch liever op schoot zat in plaats van met een riem vast op zijn eigen stoel. Gelukkig is onze kleine draak goed af te leiden en vergat hij al weer snel waarom hij zo boos was.

 

 

 

 

Benieuwd hoe onze vakantie verder geweest is?
Houd super Mammies in de gaten voor het vervolg.

Hoe zijn jullie ervaringen geweest met het vliegen met jullie kind(eren)?

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge