5 Redenen waarom scouting zo leuk is


scout1

Ik heb als kind altijd vol bewondering gekeken naar de kids van scouting. Tijdens speciale dagen maakten zij hele bouwwerken met touwen en palen. Waarom ik zelf nooit op scouting ben gegaan weet ik eigenlijk niet. Ik was namelijk best wel een avontuurlijk kind dat hield van speurtochten in de natuur en uilenballen uitpluizen bij het natuurcentrum. Moet er nu niet meer aan denken maar als kind vond ik dit soort dingen stiekem heel tof. Ivy is net zo'n kind alleen nog iets avontuurlijker. Ze heeft een tijdje ballet gedaan maar dit vond ze na twee en half jaar wel leuk geweest. Ze wilde lekker ravotten dus schreef ik haar in voor scouting. Tijdens het inschrijven stond een stukje dat ze mensen nodig hadden die scouting konden begeleiden. Ik had geen idee wat ik daar van kon verwachten maar het leek me eigenlijk best leuk om te doen dus schreef ik mezelf ook in. In december zijn we samen gestart en hebben het erg naar ons zin.

  1. Je hoort echt ergens bij. Scouting is leuk omdat je echt ergens bij hoort, Scouting is een soort van grote familie. Kinderen in alle soorten en maten zitten erop, scouting heeft natuurlijk een beetje het stigma dat het allemaal nerds zouden zijn. Dit is zeker niet zo.
  2. Kinderen leren hier alles samen te doen.
  3. Scouting is educatief, we proberen tijdens opkomsten veel aandacht te besteden aan de kids ook iets leren.
  4. Je gaat allemaal leuke activiteiten doen. Zeker bij de allerkleinste, de bevers ga je hele simpele maar leuke dingen doen. Zo gingen ze een dagje kijken bij de brandweer, gingen ze op kamp, hebben we hutten gebouwd op de hei en gaan we nog veel meer leuks doen. Naast de eerdergenoemde opkomsten zijn er ook thema opkomsten. Deze vinden plaats in Hotsjietonia en de kids verdienen hier een badge mee. Ze maken op speelse wijze kennis met de bewoners en leren dan van hun. Zo hebben we een keer proefjes gedaan en zaadjes gepland maar bijvoorbeeld ook een pizza gebakken.
  5. Leren de kinderen zich ook sociaal in te zetten. Ik ben een groot voorstander van kinderen al vanaf een jonge leeftijd mee te geven dat niet alles vanzelfsprekend is. De kinderen gingen met elkaar collecteren voor Jantje Beton en hebben gezamenlijk de wijk schoongemaakt. Na afloop kregen ze nog een kaart mee met hoelang zwerfafval in de natuur bleef liggen. Dit was een echte eyeopener. Ook hebben ze een kerstgroet met kaars gebracht naar eenzame ouderen.

Scouting is dus gewoon heel leuk en wat ons betreft een echte aanrader!

scout2

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge