omg, laat me gewoon met rust 1


shutterstock_640388848

Laatst was ik in het centrum opzoek naar mijn droom sneakers. Ik had vroeger als tiener Adidas Superstars en wilde eigenlijk wel een nieuw paar. Omdat ik precies wist wat ik wilde liep ik verschillende winkels in en keek wat rond. In elke winkel werd me gevraagd of ze me konden helpen. Alsof ik zelf niet om hulp zou kunnen vragen als ik inderdaad hulp nodig had. Ik werd na winkel #5 doorgestuurd naar de Footlocker, deze hadden veel exclusieve modellen meldde het meisje achter de kassa, die overigens erg aardig en behulpzaam was. Dus ik door naar de Footlocker. Ik keek wat rond maar zag weer niet het model dat ik zocht. Wel zag ik een ander model dat ik eigenlijk ook wel leuk vond dus ik hield die even in mijn gedachten. Wederom werd mij hulp geboden.

Ik vertelde haar waar ik precies naar opzoek was, het model klonk haar ook niet bekend en zei dat het mogelijk exclusief verbonden was aan de winkel waar ik ze destijds gezien had. Omdat ik geen zin had helemaal weer naar Hilversum te gaan voor een paar sneakers besloot ik het back up plan model te kopen. Achteraf ben ik daar heel blij mee want ik vind ze stiekem toch leuker. Ik wilde ze wel even aanpassen. Meteen probeerde mevrouw mij een paar zooltjes in de maag te splitsen en dit gaat eerlijk gezegd best wel een beetje op een slinkse manier. "Ik laat u beide schoenen even aanpassen met en zonder zooltje, dan kunt u even zien wat fijner zit." Hierbij wordt totaal geen vermelding gemaakt van een prijs of iets dergelijks. "Wij raden zooltjes altijd aan want de standaard zool van Adidas is weinig ondersteunend."

Ik voelde de bui natuurlijk al hangen maar ik heb jaren op deze gympen gelopen, zonder zooltjes. Ik vertelde haar dan ook vriendelijk dat ik ze zonder de zooltjes fijner vond zitten en dat ik de bal die in het zooltje zat onprettig vond. Ja, dat zij de eerste keer ook maar na een paar uur was ze helemaal gewend. Toen ik bleef volhouden dat ik geen interesse in de zooltjes had stopte ze deze duidelijk geïrriteerd terug in de verpakking. Ik denk dat andere moeders zichzelf hierin wel herkennen, €100,- aan jezelf uitgeven voor een paar schoenen is niet iets dat we zomaar even doen. Onze kinderen krijgen vaak alles maar wij vinden het voor onszelf vaak niet echt nodig. Een paar zooltjes extra vond ik dus echt onnodig en zonde van het geld. Ze zag dat ik  van die korte sportsokjes droeg dus vroeg ze me of ik er daar misschien nog meer van nodig had, deze waren namelijk in de sale op het moment. Nee, dank je.. ik heb genoeg sokken. Ik begon me nu echt te irriteren aan de agressieve verkoop en wilde bijna gewoon weer weggaan.

We baande onze weg naar de kassa, waar ik graag wilde afrekenen. Meteen trok mevrouw twee verschillende spuitbussen de toonbank op. Deze had ik uiteraard ook nodig om de levensduur van mijn sneakers te garanderen. Iedereen heeft al 20 van die bussen thuis staan omdat je hiermee in elke schoenenwinkel wordt lastig gevallen. En ja, ik ervaar dit echt als lastig vallen. Het is namelijk niet zomaar een suggestie meer. Ik hoefde de bescherm spuitbus niet want deze had ik al, de sneaker schoonmaak schuim heb ik uiteindelijk voor zo'n €8,- wel meegenomen maar deze echt alleen omdat ik weet dat hij goed werkt en ik mijn dochtertje haar sneakers er mee wil schoonmaken. Blij dat ik had afgerekend en nu lekker weer weg kon ging ik op weg naar huis. Waar ik op het station tot halt werd geroepen door een jonge student.

Deze arme student, zoals hij dat zelf meerdere malen benadrukte stond daar helemaal vanuit Groningen voor het goede doel. Ze hadden een VR experience van de Noordpool. Serieuze business, hij wist precies hoe hij mijn kind bij zijn pitch moest gebruiken terwijl hij ongemakkelijk dicht op me stond. Ik had al meerdere malen aangegeven dat ik er eigenlijk geen interesse in had maar hij bleef maar doorgaan. Kind kreeg een VR bril op en ik kwam gewoon echt niet weg. Ik weet zeker dat ik niet de eerste ben en ook zeker de laatste niet die deze vormen van agressieve verkoop niet waarderen. Zelfs als je een goed product verkoopt of een goed doel probeert te steunen, de trucjes zijn zo ongelofelijk doorzichtig dat niemand het meer serieus neemt. Dus laat me gewoon lekker mijn eigen ding doen, en als ik hulp nodig heb, iets wil kopen of steunen dan weet ik jullie wel te vinden ;)

image omg by shutterstock

Dit vind je misschien ook interessant:


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

One thought on “omg, laat me gewoon met rust