Ik creëer een lesbienne 11


blog2

Een tijdje geleden schreef ik één van mijn best gelezen blogs. Een blog over het respecteren van de kleding keuzes van mijn dochtertje. Natuurlijk neemt ze bepaalde dingen wel over, doen alle kinderen dat niet? Als ouders enorm fan zijn van een bepaalde band of voetbal club zie je dat altijd terug bij de kinderen. Wanneer mensen een bepaalde kledingstijl hebben, zie je deze ook vaak terug bij de stijl van de kinderen. Ondanks dit alles hebben ze vaak echt wel een eigen mening hoor. Die van mij in ieder geval wel. Als ze iets niet mooi vindt dan laat ze zich wel degelijk horen.

blog3Een mooi voorbeeld is haar nieuwe jas, we liepen in zo'n leuk kinderkleding winkeltje en Ivy zag daar haar droom jas. Een legergroene Vingino jas met van die badges erop. Eerlijk, het is echt een hele leuke jas maar bijna €90,- wat ik eerlijk gezegd een beetje veel vond voor een zomerjas. Maar haar oog viel op de jas en ze zei meteen "ohhh mama, wat een gave jas, die MOET ik hebben." Nu was Ivy nooit zo'n shopgirl maar de laatste tijd gaat ze flink los. Ondanks dat ze me eigenlijk nooit iets specifieks vraagt. Meestal pak ik iets waarvan ik weet dat ze het wel leuk vindt. Zij bevestigd dit dat op haar beurt en dan kopen we het.

Maar dit keer was ze heel stellig: ze wilde de jas en een paar Dr. Martens. Voor mij als beetje alternatieve moeder is het natuurlijk erg leuk om te zien dat ze deze dingen ook leuk vindt maar ondanks dat ik haar enorm vrijlaat in haar smaak en keuzes creeer ik volgens één van onze lezeressen een lesbienne. Deze mevrouw die zich Fatima noemt schreef: "je dwing jé kind gewoon een jongenskleding/ jouw stijl aan laat t een meisje zijn en geen halve jongen hoe maak je je kind verward door een jongen te zijn half" (Vergeef de spelling, ik heb de tekst letterlijk overgenomen.) Mijn reactie hierop was dat het precies dit soort reacties waren waarom ik dat artikel destijds geschreven had en dat ze nergens toe gedwongen wordt maar zelf kiest. Mevrouw besloot hierop door te gaan met het volgende bericht: "sorry hoor maar ze is gewoon een halve jongen door jou ze heeft bijna dezelfde jongens kleding als jij afentoe hebt dus ze weet niet btr t is maar hoe je het zelf ziet laat een meisje een meisje zijn en geen halve jongen hoe maak je een lesbies kind zo dus doordat je het een halve jongen laat zijn"

Na deze berichten gaat ze verder door op andere mensen te reageren. God heeft het niet zo bedoeld etc etc. Ik vind het echt zielig dat sommige mensen met zo'n bekrompen geest leven en dit heb ik haar dan ook gezegd. Mijn dochter IS een meisje, ze heeft haar eerste celebrity crush, namelijk Rein van Duivenboden. Ze vind haar uiterlijk steeds belangrijker, loopt graag met roze nageltjes ook op haar tenen. Ze kijkt leuke meisjes tekenfilms maar heeft ook gewoon een stoerdere kant. Een kant die graag videogames speelt, die toffe super hero tekenfilms kijkt. Die Star wars leukt vindt en die van dino's en Pokémon houdt.

Beste Fatima, ik wil alleen nog even zeggen, dat God graag zelf oordeelt, ik ben zelf christen en als mijn dochter later besluit dat ze op vrouwen valt heeft ze mijn volledige steun. Als iedereen een ander nou eens fijn in zijn of haar waarde zou laten dan zou de wereld zoveel mooier zijn. Want de omgeving van Fatima wordt misschien ook weer met deze kromme ideeën opgevoed en zo blijven de vooroordelen in stand. ivy1

Dit vind je misschien ook interessant:


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

11 thoughts on “Ik creëer een lesbienne

 • Nicole

  He bah wat een bekrompen reacties van die vrouw. Ten eerste creeer je geen lesbiennes, dat ben je of dat ben je niet. En laat jou gewoon lekker je kind opvoeden zoals jij wilt. Natuurlijk beinvloed je haar. Maar mijn dochter wil graag oorbellen en nagellak op terwijl deze mama dat nooit heeft. Dus die invloed reikt ook maar tot op zekere hoogte ;-)

 • fatima

  jullei zijn echt dom god weet dat dit niet klopt als je kind homo of lesbie wordt gemaakt door de maatschappij zo je bent niet geboren dit komt door de duivel dit is niet goed en diep van binnen weet je ook dat god man en vrouw voor elkaar gemaakt heeft en je maakt je kind nog steeds verward!!!!! als ze later transgender of lesbie is is het je eigenschuld maat daar wordt je na je dood zeker voor achtervolgt

  • miranneke

   Nou Fatima,

   ten eerste wil ik jou er op wijzen dat jou uitingen buiten proporties is.
   om maar niet te spreken over jou infantiële interpunctie gebruik.
   Kinderen zijn op de wereld gezet om gelukkig te worden of ze nou homo of hetro zijn.

   Daarom geef ik je deze tip Fatima, leef je eigen leven en verlaat deze gezellige blog site.

   Miranda Kools.
   Huis tuin en keuken moeder.

 • Judith

  Wow, ten eerste vind ik jouw foto’s geweldig. Je meisje doet mij erg denken aan mijn dochter die ook allerlei fases doormaakt met kleding. Ook de legerjas en doc Martens fase heeft ze gehad. Ik kan mij niet voorstellen om iemand ooit om zijn kleding te veroordelen tenzij het een bikini in de sneeuw of zo is. Mijn meisje is erg geïnteresseerd in lesbiennes en transgenders. Ook dat moet ze straks echt zelf weten. Je houd van een persoon niet van het geslacht geef ik graag mee.

 • Judith

  Wow, ten eerste vind ik jouw foto’s geweldig. Je meisje doet mij erg denken aan mijn dochter die ook allerlei fases doormaakt met kleding. Ook de legerjas en doc Martens fase heeft ze gehad. Ik kan mij niet voorstellen om iemand ooit om zijn kleding te veroordelen tenzij het een bikini in de sneeuw of zo is. Mijn meisje is erg geïnteresseerd in lesbiennes en transgenders. Ook dat moet ze straks echt zelf weten. Je houd van een persoon niet van het geslacht geef ik graag mee.

 • fatima

  na de dood zou je gestraft worden hier voor dat weet ik zeker god heeft niet voor niks man en vrouw gemaakt je hoort niet te spelen met zulke dingen god houdt daar ook niet van lees je is in mensen man vrouw relatie kan de rest is verboden en ziek van geest niemand hoort dit goed te vinden je creëert een verkeerd beelt voor je kind en maakt er daar ziek mee door zulke ouderd onstaan Lesbies homo of zelfs transgenders god heeft je niet voor niks een geslagt gegeven

 • M

  Dat je man of vrouw bent Is gewoon een lichamelijk aspect en heeft verder niks mee te maken.
  De maatschappij heeft op je leven gedrukt wat meisjes en jongens gedrag of gedachten zijn..
  Dus volgens mij Is Fatima zelf een beetje de weg kwijt..
  Roze Is voor meisjes blauw voor jongens cliché.
  Er worden ook kinderen geboren met twee genders .. ze zijn lichamelijk meisje en jongen..
  En dan hebben We het nog niet eens over “homo” dieren.
  Als je vind dat “god” alles heeft gemaakt dan heeft “god” ook homo dieren en mensen met twee geslachten gemaakt.
  😂

 • miranneke

  Nou Fatima,

  ten eerste wil ik jou er op wijzen dat jou uitingen buiten proporties is.
  om maar niet te spreken over jou infantiële interpunctie gebruik.
  Kinderen zijn op de wereld gezet om gelukkig te worden of ze nou homo of hetro zijn.

  Daarom geef ik je deze tip Fatima, leef je eigen leven en verlaat deze gezellige blog site.

  Miranda Kools.
  Huis tuin en keuken moeder.