Wanneer moet je over je uitvaart nadenken?


shutterstock_368244557

Het is iets waar we eigenlijk allemaal liever niet en anders zo kort mogelijk bij stilstaan: De uitvaart. Toevallig kwam dit onderwerk vandaag tijdens scouting ter sprake. Zo zou begraven worden slechter zijn voor het milieu dan crematie. Zelf probeer ik wel eens na te denken over wat ik nou precies wil maar dan krijg ik al heel snel de rillingen en dan wil ik er verder liever niet meer aan denken. Ik geniet te veel van het leven om na te denken over de dood.

Dikwijls zie ik op Facebook dingen als begraven worden als boom. Dit laatste lijkt me wel wat, terug komen als boom. Niet zo'n depressief graf en je geeft de aarde meteen iets terug. Ik was vroeger echt een bomen knuffelaar. Tijdens een project op school moesten we een boom uitkiezen en daar vervolgens tegen praten. Ik koos een wilg, dus als het even kan kom ik terug als wilg. Maar goed, al deze wensen en een waardig afscheid kosten moneys en precies daarom moeten we af en toe wel stilstaan bij de uitvaart.

Onze wensen vastleggen en een mooi bedrag sparen zodat onze nabestaanden niet met de lasten komen te zitten. Mijn moeder had voor mij altijd al een uitvaartverzekering en deze heb ik overgenomen toen ik 18 werd. Toen Ivy geboren werd, heb ik ook voor haar meteen een uitvaart verzekering aangevraagd, gewoon omdat het me zo logisch leek. Toch krijg ik ook wel eens negatieve reacties van mensen. Ze vinden het bijvoorbeeld zonde van het geld en je hebt al een goedkope uitvaart natuurlijk.

Image coffin by shutterstock

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge