Suzie Ruzie explosie 1


 

Toen wij werden benaderd of we mee wilde doen met de blog explosie van Suzie Ruzie leek dit ons natuurlijk meteen een leuk idee. We zijn nou eenmaal gek op kinderboeken en voorlezen. We kenden de Suzie Ruzie boeken nog niet maar ik las dat ze gericht zijn op peuters. Mijn dochtertje is inmiddels een kleuter van bijna 5 maar ook zij vond deze boeken enorm leuk.

suzie2

Suzie is een ontzettend ondeugend meisje die mij wel een beetje aan mijn dochtertje doet denken. Ze suzie3bedenkt steeds weer stoute dingen. Haar kamer is een zooitje (net als die van mijn dochter regelmatig is, haha.) Er zijn momenteel 2 boeken uit: Suzie Ruzie en de stink vinger en suzie4Suzie Ruzie en het schaartje. Het was leuk om te zien dat mijn dochtertje heel goed wist dat het niet de bedoeling is alles stuk te knippen. Dus ze zat steeds ohhh mama, dat mag niet he? Ik heb haar wel voor de zekerheid op haar hart gedrukt dat dat inderdaad niet de bedoeling was. Want alles moest er in het boek aan geloven, zelfs de hond. Zelf knipte ik als kind een keer mijn eigen pony af. Peuters en kleuters zijn nou eenmaal ondeugend en het is leuk dat dat in Suzie Ruzie wordt benadrukt.

De stinkvinger was ook een grappig verhaal waar ze geurtjes gingen raden. Het hondje kan maar niet achterhalen wat het rare stinkende luchtje aan Suzie haar vinger is. De boeken zijn niet enorm lang waardoor ik vermoed dat peuters en kleuters hun concentratie goed vast kunnen houden. Natuurlijk is het ondeugende van Suzie extra leuk want ze doet allemaal dingen die normaal van ouders niet mogen. We zijn benieuwd naar de volgende delen. Suzie Ruzie is geschreven door Jaap Robben, met illustraties van Benjamin Leroy. Beide boeken zijn voorzien van leuke illustraties en stevige bladzijdes zodat ook de jongste deze niet meteen stuk scheuren.
Koop Suzie Ruzie bij oa Gottmer zelf voor: €12,95

Dit vind je misschien ook interessant:


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

One thought on “Suzie Ruzie explosie