Een mama met onregelmatige diensten….


milou2

Na mijn ontslag als Grafisch Vormgever ben ik begonnen als secretaresse op de Spoedeisende Hulp. Tijdens mijn periode als werkzoekende heb ik een cursus medische terminologie gevolgd om alle vaktermen onder de knie te krijgen. In februari 2012 raakte ik zwanger van onze dochter de onregelmatige diensten braken mij gelukkig niet op. En ik kon na mijn late dienst, die van 15.30 tot 23.45 uur duurde goed uitslapen. Tot mijn zwangerschapsverlof bijna aanbrak heb ik het gewone rooster gewerkt alleen de laatste 3 weken heb ik alleen dagdiensten gedaan.

Toen Milou geboren was en ik na 12 weken weer aan het werk ging leek het mij ideaal om deze diensten te blijven werken. Ik werk om het weekend en ben dan door de week een aantal dagen vrij. En doordat ik ook regelmatig om 15.30 uur begin heb ik je ook dagen dat je maar een paar uurtjes oppas nodig hebt. De oppas is goed tussen de beide opa’s en oma’s te verdelen en mijn man heeft een vaste oppasdag.

milou1Tot een paar maanden geleden sliep onze dochter ’s middags en als ik dan moe was door de drukke of vele avonddiensten ging ik soms met haar mee  om even een middagslaapje te doen. En gelukkig was onze dochter ook zo’n lekkere uitslaper dat zij tussen 08.00 – 09.00 uur wakker werd. Nu zij ’s middags niet meer slaapt merk ik aan mezelf dat de avonddiensten wel wat zwaarder worden. Maar omdat ik het zo goed te combineren vindt met de oppas blijf ik voorlopig dit werk doen. Helaas zijn ze de laatste paar weken met werkzaamheden in straat bezig, waardoor Milou standaard door de weeks om 07.00 - 07.30 uur wakker wordt. En ik kan je vertellen als ik pas om 01.00-02.00 uur in slaap ben gevallen is dat best heftig.

Je kan het natuurlijk op één hand natellen dat wanneer het weekend is en ik om 07.30 uur moet gaan werken zij wel uitslaapt tot 08.30 uur. Nu zij nog niet op school zit vindt ik het niet handig om een carrière switch te gaan maken en ik heb het tot nu toe nog veel te veel naar mij zin in mijn huidige functie. Ook heb ik mijn opleiding tot management assistent nog niet voltooid dus tot die tijd blijf ik lekker zitten waar ik zit.

Een paar weken geleden had ik allerlei cursussen ’s avonds en vier avonddiensten die heel erg druk waren. Bij elkaar was ik vijf avonden van huis weg en had ik slecht geslapen. Op mijn eerste vrije middag was ik met mijn dochtertje TV aan het kijken. Ik dacht…lekker even mijn ogen dicht doen en net zoals doen of ik actief mee kijk. Ik betrapte mezelf erop dat ik even weggedommeld was, want in de verte hoor ik een lief stemmetje zeggen: “Mama, wordt eens wakker”. Ik doe mijn ogen open en vraag: “Wat is er schatje?”. Milou antwoord:” Sorry mama, ik deed het niet expres. Ik zal morgen niet wakker worden voordat het licht is en jou roepen”. Ik zeg: “Liefie, dat geeft toch niet. Je mag mama altijd roepen als je wakker bent ook al is het donker”.

Ik vond het wel zorgwekkend dat ik toch echt zo moe moest zijn dat zelfs mijn dochtertje het opmerkt. De volgende dag heb ik op mijn werk afspraken gemaakt zodat ik het niet zo druk heb de komende maanden. In het vervolg is dit voor mij een wijze les om mijn werkzaamheden en opleiding beter in te delen.

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge