Ik lees voor – De verhalen heks.


windstreken

 

leesvoor

Mijn dochtertje wordt graag voorgelezen, en ik lees haar graag voor. Nog even samen in alle rust wat tijd besteden na een lange dag. Deze week lezen wij: De verhalenheks. Een super leuk verhaal waar kinderen hun fantasie gestimuleerd wordt.

heks

Het grootste nadeel aan ouder worden is misschien nog wel dat we vergeten onze fantasie te gebruiken. Als kind is  het simpelste voorwerp een magisch item wat ons vele avonturen laat beleven. En dan is ineens een raar oud vrouwtje in het bos niet meer zomaar een vrouwtje maar een heuse verhalenheks. Heks klinkt meteen zo gemeen maar Madam Sofie is beslist niet gemeen. Ze ziet er ook helemaal niet uit als een heks, maar omdat ze een beetje gek uitziet wordt ze door iedereen ook gek behandeld. Behalve door Tess want haar vind haar geweldig! Madam Sofie draagt overal waar ze heen gaat een mand met zich mee. Wanneer Tess vraagt wat er in zit zegt haar moeder dat er 'rommel' inzit. Maar wat er werkelijk in de mand zit zijn verhalen. Alle schatten die ze in het park vind zijn souvenirs van mooie verhalen en beslist geen rommel!

Het verhaal is meteen heel leuk en de illustraties zijn erg mooi en vrolijk getekend. Op elke tekening is van alles te zien. Ik vond het zelf erg leuk dat de fantasie van kinderen gestimuleerd wordt (en stiekem die van mama ook.) Ik zag laatst een toepasselijk plaatje op Facebook, een vader vraagt zijn kind een berg rommel op te ruimen want zo zag dat er voor die vader uit. Maar in de fantasie van het kind was het een jungle met wilde dieren. Zelf betrap ik me er ook vaak op dat ik vergeet écht te kijken of in ieder geval te kijken door de ogen van een kind. Mijn dochtertje vond het een super leuk verhaal. Ze reageerde ook veel op het verhaal en babbelde lekker mee. Het is kort genoeg om in 1x te lezen en toch lang genoeg een boeiend verhaal te zijn, wat ons betreft een aanrader! Volgende keer dat we in het bos of het park lopen gaan we ook op schatten jacht :)

De verhalenheks wordt geadviseerd voor kinderen vanaf 4 jaar. Het boek is geschreven door Christien Boomsma, geïllustreerd door Iris Compiet en uitgegeven door De Vier Windstreken. Koop je eigen versie van dit boek via de website van De Vier Windstreken voor €14,50. Ook is er een verhalen heks  website met hele leuke tips om ook een verhalen jager te worden.

 

Dit vind je misschien ook interessant: