The Fairy Tré – Byzantijnse (konings)armband “Ice” Frozen inspired review + winnen 3


2012-01-01 00.00.00-1

Mijn oog viel op The Fairy Tré door hun unieke uiterlijk maar vooral door de super leuke door Disney geïnspireerde sieraden! En natuurlijk handgemaakt. Ik ben zelf nog steeds gek op Disney. Zo is er een prachtig sieraad van Belle, Sneeuwwitje of bijvoorbeeld Doornroosje. Maar wij wilde natuurlijk heel graag het door Frozen geïnspireerde armbandje proberen. Want Frozen is en blijft hier favoriet! Wat een feest toen we de schattige tasjes binnen kregen. 

De persoon achter The Fairy Tré is de creatieve Sarah, moeder van 2 kindjes. Ze was altijd al met creatieve dingetjes bezig. Ze wilde sieraden maken die niet iedereen maakte en besloot na veel research om keltisch knopen toe te passen. Iets wat goed bij haar paste omdat ze zelf ook vaak naar events ging zoals Keltfest, Castlefest en Elf fantasy Fair. Allemaal festivals waar je keltische dingen tegen komt. Nadat ze druk bezig was met keltisch knopen besloot ze ook om maliën sieraden te gaan maken.

frozen2Maliën (of Chainmaille) is afkomstig uit de middeleeuwen (oudste teruggevonden voorbeeld is afkomstig uit 4e eeuw v.Chr.)
Het werd in de middeleeuwen gebruikt voor Maliënkolders. Een maliënkolder bestaat uit maliën (metalen ringetjes) die in elkaar worden gehaakt (vroeger gesmeed). Er zijn verschillende patronen, afhankelijk van het continent waar ze vroeger werden gedragen, zo heb je de Europese patronen, Japanse patronen, Perzisch…
De maliënkolder zorgde ervoor dat ridders beter bestand waren tegen aanvallen met zwaarden en messen. Ook in onze hedendaagse tijd wordt dit nog gebruikt om snijwonden of bijtwonden te weerstaan. Voor bijvoorbeeld slagers of hondentrainers.

Tegenwoordig worden maliën veel gebruikt in 2012-01-01 00.00.00-7juwelen. In België en Nederland is dit nog relatief onbekend, maar wel in opmars. De juwelen worden gemaakt met relatief kleine ringetjes en in verschillende kleurtjes. De webshop staat vol met fantastische sieraden allemaal gemaakt in gecompliceerde vlechtwerken zoals de Kumihimo armbanden en kettingen. En natuurlijk allemaal fantastische creaties met maliën. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm enthousiast word van deze sieraden. Stuk voor stuk uniek en handgemaakt! Zelf kreeg ik als extra verrassing een paar prachtige zelf gemaakte oorbellen die ik met veel plezier draag. Niemand anders die ik ken heeft ze, dus dat maakt het extra speciaal. Mijn dochter wil haar prachtige Frozen armband elke dag om en draagt hem dan vol trots! En hij staat geweldig bij haar Frozen jurkje! Wil jij ook graag unieke sieraden? Neem dan snel een kijkje op de site van The Fairy Tré2012-01-01 00.00.00-4

Namens The Fairy Tré mogen wij iemand heel blij maken met zo'n prachtige Frozen armband! Doe snel mee door thefairytre en Supermammies te liken op facebook en een reactie achter te laten op dit blog. Deze winactie is GESLOTEN

 

 

Dit vind je misschien ook interessant:


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

3 thoughts on “The Fairy Tré – Byzantijnse (konings)armband “Ice” Frozen inspired review + winnen