Verslag van Elfia 2015 – Een magische plek, waar je even niet jezelf hoeft te zijn. 5


eflia

Wanneer je over straat loopt, je op je werk bent of in de supermarkt loopt. Zal je, je nooit kunnen voorstellen hoeveel van deze mensen compleet transformeren in Disney figuren, game, comic, film of bijvoorbeeld manga karakters. Elfia is dé plek waar jong en oud even niet zichzelf is (of juist wel;) Dit jaar sloegen Elfia en HBO de handen in één om een 'Game of Thrones' based event te organiseren. Voor iedereen met een voorliefde voor fantasy en/of cosplay is dit the place to be!

Ik las op de website dat er een aantal dingen voor kinderen werden georganiseerd. Zelf hou ik absoluut van dit soort evenementen maar ik wilde mijn dochtertje (die gek is op verkleden) mee laten genieten. Zaterdag ochtend gingen we opgetogen met de auto richting Haarzuilens. Mijn dochtertje verkleed als schattige 'Frozen' elf. Bloemetjes in haar, haar en veel glitters. Eenmaal aangekomen op het parkeer weiland was het toch wel een beetje koud dus de jassen gingen mee. Meteen zagen we verklede mensen om ons heen allemaal onderweg naar Elfia. Mijn kleine prinses keek haar ogen uit. We waren de parkeerplaats nog niet af toen we een kat en een wolf tegen kwamen. Ivy wilde meteen met ze op de foto. Ze bleven in character en "spraken" alleen in dieren geluiden. Ivy vond het prachtig.

elfia2Eenmaal binnen gekomen liepen er overal mensen in de gaafste pakken. Ik heb zelf nooit cosplay gedaan maar ik kreeg meteen zin mezelf te verkleden en lekker mee te doen. Vanaf het moment dat je binnen komt lopen en je terecht komt op de 'markt' en ik noem dit maar even de markt omdat er overal stands staan met de gaafste fantasy merchandise. Van tiara's tot hele larp outfits. (larping is live action role playing aka met nep wapens in vol ornaat bijvoorbeeld een middeleeuws gevecht naspelen) Toen ik een kraam vond met 'Funko pops' moest ik er natuurlijk meteen even 1 kopen voor mijn collectie. Toen we bij het kraampje van Brian en Wendy Froud kwamen, deed de fantasy fan girl in mij een klein sprongetje. Ik heb een boek van hen en ze hebben een grote rol gehad in de poppendesigns in mijn favoriete film aller tijde: Labyrinth. Ze signeerde hier de boeken mijne had ik helaas niet meegenomen. Achteraf was dit niet zo erg er waren een paar flinke regenbuien en ik weet niet of mijn boek het had overleefd.

2012-01-01 00.00.00-55We liepen weer verder en al snel kwamen we bij een 'Star wars' stand waar we opgewacht werden door Boba Fett en een Star Trooper. Er naast was voor een kinderen een stand waar ze met een Nerf gun Ewoks konden omschieten. Mijn dochtertje vond dit geweldig om te doen en ze was er nog redelijk goed in ook. Naast deze stand was er een tent met een soort mini Star wars museum met allerlei Star wars props. Toen we uitgekeken en uitgeschoten waren liepen we verder richting het 'eet plein' hier waren allemaal eet stands en het rook er overheerlijk. Kreeg er helemaal honger van. Op het plein speelde een orkest allerlei herkenbare Game of Thrones muziek. We liepen verder en kwamen de Magiër Ramana tegen, bekend van het programma 'The next Uri geller' waar hij de eerste winnaar was. Hij deed het publiek flink doen verbazen. En betrok het publiek leuk bij de show.

Iets verderop stond een hut vol met 'Orcs', mijn dochtertje vond deze een beetje eng. We raakte met de oudere man in gesprek en hij vertelde me dat ie het zo geweldig vind 2012-01-01 00.00.00-91om daar lekker verkleed te zijn met alle gezellige vibes van alle mensen die het event bezoeken. Hij wilde graag op de foto want hij vond het alleen maar leuk als Elfia nog bekender wordt. Lachend voegde hij er nog aan toe dat ie rustig in deze outfit de hond uit laat bij thuis komst. Ik vond het zo leuk om te zien dat niemand zich druk maakte of ze misschien te oud waren om te verkleden het was duidelijk een 'way of life' en veel mensen kenden elkaar ook. Dat veel mensen elkaar kenden werd vooral duidelijk toen we bij de Steampunk corner waren. We stonden bij een mevrouw die een elfjes onderzoekster was. Ze zat in een kast vol met schatten. Ze gaf de kinderen elfenstof en vang netjes om elfjes mee te vangen vrolijk deed ze met hen mee.  Mijn dochtertje vond het zo leuk dat ik haar bijna niet meer mee kreeg :)

gotlinivy

Toen ik mijn dochtertje eindelijk mee kreeg waren we precies op tijd voor de kostuumcompetitie, deze viel helaas letterlijk in het water. Het regende ineens zo erg dat ik geen foto's meer kon maken en een droog plekje op moest zoeken. Terwijl we dat deden stopte het alweer dus we besloten lekker middeleeuws een flinke vlees spies te eten, ik kon hem niet op maar hij was erg lekker! Er was nog een leuk kindercircus, helaas was deze tegen de tijd dat we hem vonden veel te nat geworden en konden we die niet uittesten. Het was tijd om op de 'Iron Throne' te gaan zitten. Dit wilde ik al zo lang. We waren niet de enige die dit graag wilde doen, er was een flinke rij. Maar zelfs het wachten in de rij was best gezellig met alle leuke mensen. Iets verderop stond een tent waar Josef Altin die Pypar speelde in Game of Thrones tegen betaling handtekeningen zette en foto's met fans maakte. Een erg leuke aanvulling op het geheel.

Voor mijn dochtertje was dit, mede door alle Disney karakters net een dagje Disneyland en we gaan zeker volgend jaar gewoon weer! Want we hadden nog lang niet alles gezien. Voor hele bange kinderen raad ik het helaas wel af want sommige cosplayers zien er echt heel eng uit. Gelukkig kan mijn dochtertje echt en nep goed onderscheiden en had ze hier geen last van. Neem voor meer informatie over aankomende Elfia events even een kijkje op hun site.

 • Simple Usage
  Simple Usage
 • Huge-IT Slider
  Huge-IT Slider
  The slider allows having unlimited amount of images with their titles and descriptions. The slider uses autogenerated shortcodes making it easier for the users to add it to the custom location.

Dit vind je misschien ook interessant:


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

5 thoughts on “Verslag van Elfia 2015 – Een magische plek, waar je even niet jezelf hoeft te zijn.

 • Marielle v

  awww wat ziet Ivy er schattig uit ^^
  was vast en zeker een succes
  Ik vind het alleen zo arrogant dat ze altijd
  geld moeten vragen voor een handtekening
  als het nou een hoofdrol speler was geweest oke
  maar twintig euro voor een kleine bijrol speler ??? … :P

 • Sanne Janssen

  Hooi,
  Ook ik was op elfia dit jaar en heb me laten fotograferen op de Iron Throne, maar ik kan de foto’s nergens vinden.
  Weet u toevallig waar ze te vinden zijn?
  mvg.
  Sanne