Broodtrommelliefde: voor de momenten dat je er even niet voor ze kunt zijn!


logo

Lunchtijd: 2 bruine boterhammen, 1 met pasta en 1 met drakenworst. Een paar druiven zonder pit, een beker melk en….”ik hou van jou, tot de maan en terug!”

Zoonlief zit sinds kort op een andere school. En opnieuw beginnen kan dan best moeilijk zijn voor een kind. Zeker als je autisme hebt waarbij onbekende situaties als iets heel engs gezien kan worden. En het liefste zou ik dan de hele dag in zijn buurt willen zijn voor het vertrouwde en troost mocht dat inderdaad zo zijn en natuurlijk mijn gemoedsrust want ja, ik ben af en toe ook een hysterische miep als het gaat om mijn kids. Zijn juffen zitten daar natuurlijk niet op te wachten en zoonlief al helemaal niet; het gaat tot nu toe allemaal goed en heeft hij het prima naar zijn zin. Mama is dus overbodig.

Toch is het fijn dat ondanks zijn bammetjes met extra liefde en pasta zijn besmeerd, de druiven met de grootste glimlach in zijn DSC_4775bakje is gedaan en de melk met veel vrolijkheid is ingeschonken, ik er net een beetje meer bij kan doen door de kaarten van 'Broodtrommelliefde'. Ik kies voor de tekst: “Ik hou van jou, tot de maan en terug!” en stop zijn trommel in de tas. Bij aankomst op school vertel ik tegen zijn juf over het kaartje in de broodtrommel want zoonlief kan nog niet lezen dus dan komt de juf erg goed van pas. De kids eten altijd gezamenlijk in de klas dus de juf kan het kaartje ook nog gebruiken als onderwerp van het lunchgesprek; er staat namelijk op de achterkant vanDSC_4785 het kaartje ook een gezond weetje: “Een champignon is een heerlijke paddenstoel!”

Volgens de juf ( geweldig mens en heel eerlijk ) vind zoonlief, de tekst over de champignons onzin. Champignons zijn volgens hem heel erg vies en de pogingen tot nu toe om hem te overtuigen dat het niet zo is, zijn mislukt dus oké, hij wint. Maar de tekst “Ik hou van jou...” is berust op een feitelijke waarheid en zorgt voor een grote glimlach op het gezicht van zoonlief. Ja, het doel is bereikt!

Broodtrommelliefde is bedacht door Anouk, moeder van een dochter ( 8 ) en een zoon ( 5 ). In de broodtrommel werden briefjes gestopt om een hart onder de riem te steken van haar dochter tijdens het overblijven. Ze werd gepest omdat ze anders eet. Door deze briefjes te lezen werd haar dochter minder onzeker en kreeg weer plezier. Een zeer fijne gedachte dat je er toch een beetje kan zijn ondanks de afstand. De briefjes werden dan ook een set van 20 kaartenDSC_4783 van goede kwaliteit, DSC_4786zodat ze hergebruikt kunnen worden, waarvan er 6 blanco zijn zodat je er zelf wat op kunt schrijven.

Deze kaartjes zijn natuurlijk niet alleen maar om een hart onder de riem te steken maar ook gewoon een geweldig en ( heel fijn ) herbruikbaar middel om een 'warm gevoel' te geven tijdens de boterham met chocopasta. De kaartjes sluiten ook heel mooi aan op Bento box concepten. Waarin elke lunch een feestje is. Niet alleen voor de kids maar ook andere 'door jou gesmeerde bammetjes eters' geven de kaartjes, echte broodtrommelliefde!

Wil je ook wat extra meegeven in de broodtrommel? Ga dan naar Broodtrommelliefde en bestel de kaarten!

 

 

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge