Rauwdouwers – Moestuintjes zo op de mat


rauwlogo

De supermarkt moestuintjes zitten nog diep in onze gedachten. Mijn dochtertje kijkt nog elke dag bij de plantjes die we in een vorig blog geplant hebben. En als ik even dreig te vergeten ze water te geven helpt ze me wel herinneren. We wonen in een flatje dus we hebben alleen een balkon. Hierdoor hebben we nooit echt een tuintje aan kunnen leggen. Maar nu hebben we een stadstuintje midden in de woonkamer. Hoe cool is dat? Om deze rage nog meer voor te zetten leek het ons heel erg leuk om Rauwdouwers uit te proberen. Alles voor je tuintje, zo op de mat. Want rage of niet Biologische groente en fruit zijn bewezen beter. En niets is gezonder dan zelf kweken. 

rauw5

Rauwdouwers komt heeft een leuk aanbod met verschillende sets met allemaal een pakkende naam en leuke illustraties. Op dit moment zijn de volgende setjes te in de webshop te koop:

 • Kakelbonte snijbiet (Deze gaan wij testen)rauw1
 • Jolige kerstomaat
 • Ploffende bloemkool
 • Fluwelen tuinboon
 • Adembenemende pepermunt
 • Aziatische taugé
 • Potige knoflook
 • Slagvaardige veldsla
 • Ijzersterke spinazie
 • Kogelronde wortel
 • Ritmische biet
 • Zomer broccoli
 • Grandioze pompoen
 • Bovenaardse koolrabi
 • Onstuimige bosaardbei
 • Baldadige doperwt

Daarnaast is er in de webshop bijvoorbeeld nog een mini log boekje te koop, een stoere overal of een handige moestuin bak. Maar ook het AH moestuintjes rescue pakket. Die is zeker handig want je woonkamer staat vol kleine bakjes met plantjes die uitkomen en wat moet je er nu mee aan?

rauw2

rauw3In het setje dat binnenkomt zit de cocos aarde in een plastic zakje, een boekje, een folder, een houten stokje met snijbiet erop en natuurlijk een zakje zaadjes. We rauw5gieten eerst 350ML water bij de cocosaarde doen. Zo gaaf hoe dat meteen begint helemaal uit te zetten. Vervolgens schepte we de aarde over in een plastic bakje zodat het stabieler zou staan en deden we de zaadjes erin. Volgens het boekje moesten we eigenlijk de zaadjes gaan kiemen in toilet rolletjes maar die hadden we niet meer.. dus doen we zo een poging. Mijn dochtertje vond het erg leuk om kuiltjes te maken en de zaadjes erin te stoppen. Toen alle zaadjes erin zaten deden we het stokje erin en vervolgens konden we het bakje op een mooi plaatsje zetten, zodat Ivy elke dag de groei kan zien van de plantjes.

In het bijgeleverde boekje zit enorm veel informatie over het plantje dat je groeit zoals de moeilijkheids- graat (die van ons is 1 en dat is mooi want ik kan niet heel goed tuinieren) Gelukkig helpen de tips in het boekje erg goed bij het zorg dragen van de plantjes. Ook staat er achterin het boekje een heerlijk wrap recept die we zeker gaan uitproberen als de snijbiet uitkomt!

De tuintjes zijn doormiddel van een abonnement per maand, per 6 maanden of per 12 maanden af te nemen. Ook nieuwsgierig geworden naar de hippe tuintjes van Rauwdouwers? Kijk dan snel even op hun website.

rauw6

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge