Mama Blogger In het Zonnetje! – Mama Josan


Voor ons nieuwe topic 'Mama blogger in het zonnetje' gaan wij wekelijks, op zaterdag een leuk kort interview plaatsen van de leukste mama bloggers.Ben je zelf een mama blogger en lijkt het je leuk om door ons in het zonnetje gezet te worden? Mail ons dan even op supermammiesnl@gmail.com o.v.v Mama in het zonnetje.

We beginnen deze week met Mama blogger Josan:

josan

Hoe heet het blog waar je voor schrijft?

Mijn naam is Josan Jongbloed en ik schrijf voor www.GoodGirlsCompany.nl

 

Waar schrijf je zoal over?

Mijn blog is echt gericht op moeders met dochters. Ik schrijf over meisjeskleding, babyspullen, fashion, lifestyle en beauty voor dochters en moeders. Heb ik iets tegen jongens? Nee hoor, maar als moeder met zelf 2 dochters en een 3de dochter op komst ben ik gewoon eerlijk als ik zeg dat ik hier het meeste verstand van heb.

 

Waarom heb je besloten te gaan bloggen?

Ik begon met bloggen tijdens de zwangerschap van mijn eerste dochter. Mijn familie woont in het buitenland en door dit online dagboek bleven ze mooi op de hoogte van haar ontwikkelingen. Eens per maand schreef ik een baby top 10. Een rubriekje waarin ik webwinkels en producten voor baby´s beschreef. Hier kreeg ik veel positieve reactie op. Webwinkels begonnen mij te benaderen. Na 3 jaar besloot ik een scheiding te maken tussen mijn privé-blog en het blog over babyproducten. Zo werd GoodGirlsCompany geboren.

 

Hoe combineer je bloggen met het gezinsleven?

Momenteel vind ik het niet zo moeilijk te combineren. Mijn dochters gaan overdag gewoon naar school. Zodra ik ze weggebracht heb, heb ik de tijd totdat ik ze weer uit school haal. Ik werk niet, dus is het een keuze tussen huishoudelijk bezig zijn en bloggen. Ook kan ik ’s avonds als ze in bed liggen bloggen. Maar over enkele weken wordt ons gezin hopelijk uitgebreid met nog een dochter. Ik besef wel dat ik dan overdag minder tijd heb en waarschijnlijk ’s avonds ook. Ik denk dat ik dan op vaste momenten vooruit zal moet plannen. Of accepteren dat ik gewoon (tijdelijk) niet meer elke dag  een blog kan plaatsen.

 

Wat inspireert jou?

Als het om bloggen gaat is mijn grootste inspiratiebron online relaties opbouwen. Ik probeer mij niet blind te staren op de statistieken, aantal reacties, de gratis spullen of events waar je voor uitgenodigd wordt. Het is leuk als je per maand het aantal bezoekers ziet stijgen. Er bestaan zelfs lijstjes voor met handige overzichtjes. Soms heb ik een geweldige week qua bezoekersaantallen en hebben andere bloggers dat ook. Prima toch? Door het los te laten, merk ik dat ik ook inspiratie blijf houden om blogs te schrijven. Ik probeer mijzelf regelmatig er aan te herinneren waarom ik met bloggen begon. De wereld van het bloggen is wel veranderd in al die jaren. Het is commerciëler. Maar als ik mij te veel focus op statistieken raak ik gefrustreerd en weet ik niks te schrijven.

 

Heb je wel eens over iets geschreven waar je eigenlijk niet achter stond?

Nee, tot op heden nog niet. Ik kan zelf mijn onderwerpen bepalen. Natuurlijk word ik ook wel eens benaderd door partijen met de vraag of ik een blog kan schrijven over hun product of webwinkel. Maar ik heb duidelijk vermeld dat het bij mijn doelgroep moet passen. Doordat ik niet van bloggen hoef te leven, kan ik een veel strengere selectie maken. Zo heb ik wel eens linkjes, samenwerkingen en winacties afgewezen omdat het niet bij mijn blog paste. Ik vind het belangrijk om authentiek te zijn en dit te blijven. Ook als dit je minder bezoekers oplevert.

 

Welke 3 items kan je echt niet zonder leven?

Eh, lastig. Mijn bed, want ik word heel chagrijnig als ik niet goed kan slapen. Mijn bad want voor mij is dit echt een moment voor mijzelf. En mijn gezin. Maar dat is natuurlijk geen item. Toch vind ik het heerlijk om mijn gezinslezen om mij heen te hebben. Al het andere valt in het niets bij ze.

 

Zijn alle wensen die je had toen je zelf nog een klein meisje was uitgekomen?

Ik kan me niet herinneren dat ik als klein meisje een wish-list had. Wel weet ik dat ik in groep 8 een opstel moest schrijven over waar ik mijzelf zag als ik 27 was. Ik had geschreven dat ik dan nog steeds mijzelf was. Van beroep was ik schrijver, journalist of zendeling. Ik had 2 kinderen, want kinderen onderhouden is duur en ik wilde een goede moeder zijn. Tja, ik heb 2 kinderen en een blogger is een soort van schrijver, niet waar?

Wat is de belangrijkste les die je, je kind/kinderen wil meegeven?

Dat ze zichzelf mogen zijn met al hun goede en slechte kanten. Ik grap wel eens dat zinnetje van Dr. Seuss Today you are You, that is truer than true. There is no one alive who is Youer than You.” Ze hoeven niet op een ander te lijken, maar hebben allebei hun eigen kwaliteiten. Ik hoop dat ze die ontdekken en in zullen zetten. Of dat nu goed lukt of niet, ik blijf altijd van ze houden.

Dit vind je misschien ook interessant:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge